Alida is een geboren en getogen Friezin, al zou je dat niet zeggen. Haar liefde voor lekker eten, eten maken en mensen blij maken loopt als een rode draad door haar leven en zit in haar Indische genen.
“Ik kom uit een generatie waarin je ouders bepaalden welke opleiding je ging volgen, terwijl mijn hart bij de horeca lag. Na het voortgezet onderwijs heb ik jarenlang op kantoor gewerkt, waar ik van de ene baan naar de andere baan hopte op zoek naar iets wat er niet was. In al die jaren droomde ik van een eigen restaurant en ging ik horecatrainingen en -opleidingen volgen, maar altijd was er wel weer een ‘excuus’ om deze droom uit te stellen. In deze tijd ben ik meer en meer gaan experimenteren in de keuken en ben sindsdien niet meer gestopt met koken, kookboeken kopen, kookworkshops- en opleidingen volgen, keukenervaringen opdoen in andere keukens, veel evenementen bezoeken voor inspiratie, en ik kan mijn blijdschap niet op als mijn familie, vrienden, medestudenten of collega’s na een etentje met een voldaan gevoel naar huis gaan. Ik krijg hier enorm veel energie van, wordt steeds beter in de dingen die ik doe en heb uiteindelijk in 2018 mijn droom waargemaakt en ben met TafelPraat begonnen, zodat iedereen kan genieten van mijn ervaringen en gerechten om in een heerlijk gezelschap lang te kunnen tafelen en van elkaar te genieten.”