TafelPraat catering Leeuwarden Friesland TafelPraat catering Leeuwarden Friesland

Over ons

TafelPraat catering Leeuwarden Friesland TafelPraat catering Leeuwarden Friesland

TafelPraat is trots een event- en catering bedrijf van de gemeente Leeuwarden en omstreken te zijn,
die jouw feest organiseert met in stijl opgemaakte tafels, eerlijk en heerlijk eten.

Waar TafelPraat voor gaat is jou een mooie herinnering geven. 
Wij ontzorgen jou met heel veel plezier en passie.
Kun jij uitgerust en relaxed volop van jouw feest en gasten genieten. 

Ik ben Alida, een geboren en getogen Friezin, al zou je dat niet zeggen. Lekker eten, eten maken en mensen blij maken is de rode draad in mijn leven. Mijn liefde voor alles dat met eten en mensen blij maken, te maken heeft, zit in mijn Indische genen en werd aangewakkerd in mijn pubertijd tijdens het ziekbed van mijn vader. Hier heb ik gezien hoe een maaltijd voor iemand een kwelling kan worden, en dit kon nooit de bedoeling zijn.

Vroeger was het bij ons thuis logisch dat je naar een school ging waar later veel werk in te krijgen was. Niet logisch dus om naar een koks- of hotelschool te gaan, waar toen al mijn passie lag. Na mijn opleiding heb ik jarenlang op kantoor gezeten, waar ik van de ene baan naar de andere baan hopte op zoek naar iets wat er niet was. 

Tijdens deze kantoorperiode ben ik horecatrainingen en -opleidingen gaan volgen, ben ik meer en meer gaan experimenteren in de keuken, kreeg hier energie van, werd steeds beter in de dingen die ik deed en kon mijn blijdschap niet op als mijn familie, vrienden, medestudenten of collega’s na een etentje met een voldaan gevoel naar huis gingen. 

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met koken, kookboeken gekocht, nog meer in de keuken gaan experimenteren, kookworkshops- en opleidingen gevolgd, keukenervaringen opgedaan in andere keukens, veel evenementen bezocht voor inspiratie en uiteindelijk mijn passie omgezet in een bedrijf, zodat iedereen kan genieten van mijn ervaringen en gerechten om in een heerlijk gezelschap lang te kunnen tafelen en van elkaar te genieten.

Ik heb mij persoonlijk en in mijn werk kunnen ontwikkelen en ben nu de trotse eigenaar van TafelPraat, maak ik foodfoto’s voor social media, heb ik mijn eigen website gemaakt (tsjongejonge waar ben ik aan begonnen ;-), word ik iedere dag beter en beter als ondernemer en als kok, en het gave van dit alles is, dat ik mij iedere dag mag bezig houden met het leukste dat er is, eten maken en mensen kleur geven.

Ik volg mijn hart en wil mijn mooiste leven leiden, heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt, waar ik geen dag spijt van heb. Iets leukers kan ik niet bedenken. Zie ik je binnenkort?

TafelPraat Leeuwarden catering Friesland
Alida Terpstra